Menu
Tvoja košarica

Pogoji uporabe

Pogoji poslovanja spletne trgovine Bloomlite.net

Pogoji poslovanja spletne trgovine Bloomlite so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter s priporočili TZS.

Spletno trgovino Bloomlite (www.bloomlite.net) upravlja podjetje U.P.T., spletna trgovina, d.o.o., matična št.: 8074097000, davčna št.: 50480898.


DOSTAVA

Dostava je znotraj Republike Slovenije brezplačna, ne glede na znesek nakupa.

Dostava poteka preko različnih dostavnih služb, ki poslujejo znotraj Slovenije. Predviden rok za dostavo je 2 do 5 delovnih dni in je odvisen od izbranega načina plačila. Točnega podatka o dnevu dostave ni mogoče zagotoviti, saj lahko zastoji v prometu povzročijo zamudo. Za lažje obveščanje strank s strani kurirja dostavne službe prosimo za zapis točne telefonske številke ob oddaji naročila.

 

PLAČILO

Plačilo se opravi na enega izmed sledečih načinov: plačilo po predračunu, plačilo s kreditno kartico ali plačilo po povzetju.

 

Plačilo s kreditno kartico preko spleta:

Potrošnik lahko nakup opravi s kreditnimi karticami Visa, Visa Electron, Aktiva, Maestro, Mastercard. Komunikacija poteka v kodiranem načinu, tako, da so podatki o kreditni kartici zaščiteni.

 

Plačilo po predračunu:

Ob potrdilu naročila se pripravi predračun, na katerem je zapisana številka transakcijskega računa in sklicna številka. Podatki za nakazilo so: številka transakcijskega računa 6100 0001 8108 889 (odprt pri Delavska Hranilnica d.d. Ljubljana), IBAN številka SI56 6100 0001 8108 889 in BIC številka HDELSI22.

 

Po povzetju:

Plačilo z gotovino ob prevzemu naročenih izdelkov na izbranem naslovu.

 

NAROČILO IN DOBAVLJIVOST IZDELKOV

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in ni dobavljivo, potrošnika o tem obvestimo. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ni dobavljiv, naročilo storniramo in potrošniku vrnemo denar.

 

DOBAVNI ROK

Čas za dobavo izdelkov je od 2 do 5 delovnih dni. Če se zgodi, da artikla, ki ga potrošnik naroči ni več na zalogi, ga o tem obvestimo (najkasneje v roku 3 delovnih dni od prejema naročila).

 

PREDNAROČILO IN DOBAVLJIVOST IZDELKOV

V primeru, da potrošnik opravi nakup izdelkov v prednaročilu, je ob nakupu obveščen o predvidenem datumu dobave. Le-ta lahko odstopa za 10 delovnih dni.

 

VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV). Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja v celoti.

 

AKCIJSKE PONUDBE

Vse akcijske ponudbe veljajo v roku svoje omejitve oz. do razprodaje zalog v tem obdobju.

 

ODSTOP OD POGODBE

Vse akcijske ponudbe veljajo v roku svoje omejitve oz. do razprodaje zalog v tem obdobju.

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa.

Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje U.P.T., spletna trgovina, d.o.o., Zrkovska cesta 46B, 2000 Maribor, e-naslov: info@bloomlite.net o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti). Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

 

UČINKI ODSTOPA OD POGODBE

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila. Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Potrošnik blago vrne ali izroči podjetju, ki je potrošniku blago dostavilo, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.

 

POGOJI VRAČILA BLAGA

Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

 

STVARNA NAPAKA

Opredelitev stvarne napake. Napaka je stvarna:

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Uveljavitev stvarne napake

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki, na lastne stroške, obvestiti v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka.

 

GARANCIJA

Izdelek ima od dneva nakupa 2 lei garancije.

Uveljavljanje garancije je možno le z originalnim računom, v časovnem obdobju, za katerega je predvideno trajanje garancije na izdelku. Izdelke se brezplačno popravi ali zamenja v primeru napake v materialu ali izdelavi. Garancija ne vključuje mehanskih poškodb in poškodb, ki so nastale zaradi prevoznikov (npr. letalska družba). Predmet garancije torej niso napake na izdelku, nastale zaradi normalne uporabe in dotrajanosti ali nepravilne uporabe. Ravno tako predmet garancije niso napake na izdelku, nastale zaradi nezgode, višje sile ali izpostavljenosti kislinam, vodi ali izjemnim temperaturam.

 

PRITOŽBE

Podjetje U.P.T. d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se lahko odda prek e-naslova info@bloomlite.net ali pisno na naslov prodajalca: U.P.T., spletna trgovina, d.o.o., Zrkovska cesta 46B, 2000 Maribor. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in kupcem pristojno sodišče v kraju sedeža ponudnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi U.P.T. d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

U.P.T. d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V spletni trgovini Bloomlite so vaši osebni podatki varni pred tretjimi strankami in bodo uporabljeni le za storitve s strani podjetja U.P.T. d.o.o.