Kovčki – kateri material je najboljši?

Zelo rada potujem s kovčki iz trdnega materiala. Tako se moje stvari ne zmečkajo, poleg tega pa ga tudi lažje očistim. Ker sem se pred kratkim kupovala nov kovček, sem se pozanimala tudi o različnih materialih iz katerih je lahko kovček narejen.

Zanimalo me je predvsem, kateri material je obstojen, da se kovček ne bo zlomil. To se namreč velikokrat dogaja na letališčih, kjer zelo grdo ravnajo s kovčki. Kot raziskovalka, ki rada veliko potuje, si ne morem privoščiti vsako leto nov kovček. Zaradi tega raje kupim takšnega, kjer mi je ponujeno dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

Opisala bom nekatere materiale iz katerih je lahko trd kovček.

    • Kovčki iz aluminija so zelo dragi, vendar so najbolj odporni in zanesljivi kovčki.
    • Polikarbonat, kot drug material iz katerega je lahko kovček, je prav tako zelo obstojen in močan. Sestavljen je iz termoplastičnih polimerov. Zelo je tudi odporen na udarce. Prav tako pa lahko izbiramo med različnimi oblikami, barvami in vzorci.
    • Material ABS je sestavljen iz navadne termoplastike. Je najcenejši in najmanj odporen material. Velikokrat ga dodajajo tudi k polikarbonatnim kovčkom, saj je kombinacija ABS+PC močnejša (odpornejša na udarce) hkrati pa cenejša.

Sama sem izbrala material polikarbonat, saj nudi najboljšo ceno in kvaliteto. Seveda je že kombinacija ABS+PC dobra izbira, vendar ti kovčki so nekoliko težji, prav tako pa niso tako odporni na udarce ali praske. Kakšen material pa boste izbrali vi?

With you. Vaš Bloomlite.